“Canada wordt een thriller van formaat”

06 juni 2011 — Komend weekend vindt de GP van Canada plaats in Montreal en wie terugkijkt naar de race vorig jaar, die weet dat ons opnieuw spektakel staatte wachten.

Ook bandenleverancier Pirelli is daarvan overtuigd, want volgens hen zal het net als in Monaco en vorig jaar in Canada een thriller van formaat worden.

De bandenslijtage en strategie zullen opnieuw een belangrijke rol gaan spelen. En was het niet vorig jaar Bridgestone dat waarschuwde voor hevige slijtage van de banden en veel pitstops in Canada? Wel, dan is het nu Pirelli dat ons spektakel belooft.

“In Monaco hebben we een fantastische race gezien met drie rijders die voor de zege streden ondanks dat ze alledrie op een andere strategie stonden,” aldus Paul Hembery van Pirelli.

Volgens Hembery had Vettel bovendien de finish kunnen halen met zijn banden indien hij de op dezelfde manier had blijven rijden. Ook die vraag lijkt dus beantwoord.

Maar wat denkt hij echter over Canada?

“De karakteristieken van Canada zorgen ervoor dat we normaal gesproken geen strategie met één pitstop zullen zien. We hopen echter dat het racen en de strijd even close zullen zijn als in Monaco. Bovendien biedt Montreal meer kansen om in te halen en de mogelijkheid om verschillende strategieën toe te passen.”

Maak je dus maar al klaar voor een erg aangenaam kijkstuk, daar in Montreal.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België