Carlos Sainz blij ondanks tweede plaats: “Ongelooflijk dat ik voor de overwinning kon strijden”

06 september 2020 — Gemengde gevoelens bij Carlos Sainz na afloop van de Italiaanse GP. Uiteraard was hij blij met zijn deels onverhoopte tweede plaats, maar tegelijkertijd was hij uiteraard ook teleurgesteld dat hij net niet won.

“Het is ongelooflijk,” zei Sainz na afloop van de race. “Ik ben deels teleurgesteld door mijn tweede plaats maar tegelijkertijd is het ook ongelooflijk dat we vandaag voor de overwinning konden strijden.”

“We waren zeer, zeer dicht bij een overwinning, maar bij een normale race hadden we in het beste geval tweede geweest achter Lewis. We hadden echt een zeer goede racesnelheid. Ik denk dan ook dat we kregen wat we verdienden.”

Sainz ging naar eigen zeggen voluit en zette alles op alles om de overwinning alsnog in de wacht te slepen.

“Ik heb echt alles gegeven, ik heb niets op tafel laten liggen. We hebben na een teleurstellende rode vlag ons terug in de wedstrijd geknokt,” aldus Sainz.

“Ik vond dat ik tijdens de safety car aan de leiding van de race moest rijden omdat ik wist dat Lewis een bestraffing zou krijgen. Vervolgens was er echter de rode vlag waardoor de anderen de kans kregen om andere banden te laten monteren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België