Frustraties bij Carlos Sainz: “Ik zou veel meer wk-punten moeten hebben”

21 oktober 2020 — McLaren F1-piloot Carlos Sainz staat momenteel elfde in het rijderskampioenschap en daar is Sainz duidelijk niet tevreden mee.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“Wel, het is frustrerend,” vertelde Carlos Sainz tegenover diverse media over het feit dat hij tot dusver dit seizoen ‘slechts’ 51 punten heeft behaald en elfde in het rijderskampioenschap staat.

“Ik vind het vooral frustrerend omdat ik vind dat ik minstens dertig tot veertig punten meer zou moeten hebben dan nu het geval is.”

Sainz presteert naar eigen zeggen op een erg hoog niveau maar ziet dat niet echt vertaald in zijn puntentotaal.

“Jullie weten hoe competitief ik ben en hoe ik vind dat ik een meer dan behoorlijk jaar ken, een goed jaar in de F1. Ik presteer momenteel op mijn beste niveau maar wanneer je naar de wk-stand kijkt sta ik slechts elfde.”

“Los van mijn fout in Rusland denk ik dat ik aan mijn beste jaar in de Formule 1 bezig ben en op een zeer hoog niveau presteer. Op veel vlakken lopen de dingen voor mij echter niet zoals het hoort. Het is een erg vreemd jaar voor mij. Ik heb nooit de kans gehad om in het juiste momentum te geraken en achtereenvolgens goede resultaten neer te zetten,” besloot Sainz.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België