Carlos Sainz had een missie in Baku: “Dit resultaat is een grote opluchting”

29 april 2019 — Carlos Sainz slaagde er in na drie races met pech om zijn eerste punten van het seizoen te behalen. Voor Sainz was dat na heel wat pech een grote opluchting.

Dit bericht bekijken op Instagram

We knew it was a matter of time! Solid race and P7 in Baku. Thanks team, great job! Let's keep pushing! // Sabíamos que era cuestión de tiempo. Carrera sólida y P7 en Bakú. Gracias al equipo, gran trabajo. Vamos a por más!

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op

“Op persoonlijk vlak is dit een opluchting,” gaf Sainz na afloop van de race in Azerbeidzjan toe. “Drie races beschikte ik over de snelheid van vandaag maar kende ik om redenen die ik niet echt begrijp steeds pech.”

“Vandaag kenden we geen problemen en konden we gewoon tonen waartoe we in staat zijn.”

Sainz had van op de negende plek op de grid een duidelijk doel voor ogen. De zesde plaats was dan ook een mooie beloning na een sterke race.

“Zeker tijdens de eerste stint had ik een missie, zoveel mogelijk andere wagens inhalen als ik kon.”

“Na zes ronden bevond ik me al waar ik me wou bevinden en dat was Force India aanvallen. Ze gingen vervolgens een ronde voor mij de pits in. Ik probeerde langer door te gaan maar dat lukte niet, de graining was te erg.”

“Terwijl ik achter Lando en Perez reed probeerde ik mijn banden tot het einde van de race te managen. De virtuele safety car gaf Perez een extra halve seconde per ronde en we slaagden er niet meer in om hem te passeren. Over het algemeen ben ik echter tevreden,” besloot Sainz.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België