logo
 

Carlos Sainz: “Ik ben er pissed off door”

21 november 2015 — Carlos Sainz, de teamgenoot van Max Verstappen bij Toro Rosso, is niet blij met zijn zoveelste opgave dit seizoen door technische problemen.


Toen Carlos Sainz in Brazilië vanuit de pitlane naar de startgrid wou rijden en een oefenstart maakte sloeg zijn motor af. De marshalls slaagden er wel in om zijn wagen terug naar de pitlane te brengen zodat de Spanjaard vanuit de pitlane kon starten maar ook daarna slaagde Sainz er niet in om tijdens de eerste ronde de rest van het veld te vervoegen.

Ook eerder tijdens het raceweekend waren er al problemen en het was de zoveelste opgave dit seizoen voor Sainz. Dat leidt uiteraard tot de nodige frustraties.

“Ik ben eerlijk gezegd enorm ‘pissed off’ en boos omwille van wat zich heeft voorgedaan. We hadden echt een mooie opportuniteit om punten te behalen,” aldus Sainz. “Het is de zevenste keer dit seizoen. Het betekent vijftig procent van de races die ik niet gefinisht ben.”

“Dat is overduidelijk niet wat je tijdens je rookieseizoen wil zien gebeuren. Dat is niet waarvoor je hier bent. Je bent hier om ervaring op te doen en te leren.”

“Je hoopt simpelweg dat je volgend seizoen een seizoen zonder dergelijke problemen kent, niet meer en niet minder.

Sainz is naar eigen zeggen wel tevreden over zijn persoonlijke prestaties.

“Wanneer je in je rookieseizoen zit en ondanks al je opgaves nog een goede indruk kan maken in de F1-paddock, dan ben je niet al te teleurgesteld,” aldus Sainz. “Ik eindig dit seizoen met de gedachte wat ik had kunnen bereiken indien ik niet zoveel opgaves had gekend maar over het algemeen ben ik wel tevreden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België