logo
 

Carlos Sainz: “Ik was net zo verrast als iedereen”

10 oktober 2017 — Na de race had Carlos Sainz eindelijk tijd om het nieuws van zijn overstap naar Renault te laten bezinken. Tegen het Duitse magazine ‘Auto, Motor und Sport’ vertelde de Spanjaard dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging.


De geruchten dat Sainz nog dit seizoen zou instappen bij Renault om de teleurstellende Palmer te vervangen deden al langer de ronde. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover en werd bekend dat we de Spanjaard vanaf de race in Austin achter het stuur van een Renault zullen terugvinden.

Het ging plots snel in Suzuka, vier uur na de kwalificatie maakte Jolyon Palmer wereldkundig dat zijn tijd bij de Franse formatie er op zat.

“Ik heb het nieuws pas een half uur voor de aankondiging van Jolyon vernomen via mijn manager,” legt Sainz uit. “Het kwam onverwacht voor mij, ik was net als iedereen verrast door het nieuws.”

Doordat hij het nieuws te horen gekregen had tijdens de voorbereiding van een race had hij geen tijd om het te laten bezinken.

“Tijdens mijn voorbereiding op de race had ik geen tijd om te realiseren wat er gebeurd was, daarom was het niet echt emotioneel. Toen ik ’s avonds naar bed ging begon het tot me door te dringen dat dit mijn grote kans is. Nu kan ik met het oog op volgend seizoen de auto en het team leren kennen.”

Renault hoopt dat Sainz hen kan helpen om de vijfde plaats te behalen in het kampioenschap bij de constructeurs. De Franse renstal is namelijk nog in gevecht met Toro Rosso en Williams om die bewuste vijfde plaats maar Sainz wil in de eerste plaats leren en wennen aan zijn nieuwe team.

“Ik zou er niets op tegen gehad hebben om het seizoen met Toro Rosso af te werken maar deze vroegere start kan een mooie kans zijn voor mij,” aldus de jonge Spanjaard. “Het kan me de kans geven om mijn team al wat vroeger te leren kennen en wat aan de auto te wennen. De volgende vier races zullen me helpen met het oog op 2018 en als ik tegelijkertijd nog wat punten kan sprokkelen is dat mooi meegenomen.”

Met Hulkenberg krijgt Carlos Sainz ook een nieuwe teamgenoot. De Duitser heeft al goed zijn draai gevonden bij de Franse formatie en is verantwoordelijk voor 34 van de 42 punten die Renault dit seizoen al kon scoren. Sainz wil dan ook de verwachtingen wat temperen.

“Het belooft natuurlijk niet gemakkelijk te worden want Nico heeft zestien races meer met het team gereden. Het zal wel een tijdje duren eer ik dat heb ingehaald,” vertelt Sainz. “Mijn doel is natuurlijk om zo snel als mogelijk op zijn niveau te komen maar dat komt niet vanzelf. Ik moet hard werken en zal nog veel data moeten bestuderen om te weten te komen hoe ik de auto het beste kan besturen.”

Sainz heeft nog niet met Palmer gesproken sinds het nieuws van zijn vertrek maar de Spanjaard vindt dat hem helemaal niets te verwijten valt.

“Natuurlijk vind ik het jammer dat hij Renault en de Formule 1 vroeger dan verwacht moet verlaten maar daar kan ik helemaal niets aan doen en het is zeker niet mijn fout. Ik moet me bij niemand verontschuldigen,” besluit Sainz.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België