Carlos Sainz is boos: “Ongelooflijk dat Sergio Perez bij Racing Point moet vertrekken”

19 september 2020 — McLaren F1-piloot Carlos Sainz vindt het niet kunnen dat Sergio Perez bij het Racing Point F1-team aan de kant wordt geschoven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

In de aanloop naar de GP van Toscane raakte bekend dat Sergio Perez eind dit seizoen het Racing Point F1 team zal verlaten en vervangen wordt door Sebastian Vettel. Niet iedereen is daar echter blij mee.

Zo vindt Carlos Sainz het niet kunnen dat uitgerekend Sergio Perez bij het toekomstige Aston Martin F1 team plaats moet maken.

“Checo zijn vertrek is erg jammer,” zo vertelde Sainz eerder deze week tegenover ‘Motorsport.com’. “Het maakt me een beetje boos, ik heb immers een goede relatie met hem en respecteer hem enorm als rijder.”

“Het team waarin hij gedurende zoveel jaren vertrouwen had, dat hij praktisch van het bankroet heeft gered en dat hem eindelijk van een goede wagen voorziet, is nu het team dat niet met hem verder wil. Dat is enorm jammer.”

Sainz is het er duidelijk niet mee eens dat Perez en niet Lance Stroll plaats moet maken.

“Als je het puur op performance bekijkt dan is er geen reden waarom hij Racing Point zou moeten verlaten of waarom zij hem niet willen,” aldus Sainz. “In de F1 zijn er echter andere belangen die spelen, andere dingen dan pure performance die belangrijk zijn.”

“Het herinnert je eraan dat deze sport zo in elkaar steekt. Het geeft je erg weinig terug. Het is echter de sport waarvoor we gekozen hebben en we zijn professionals, je moet het aanvaarden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België