logo
 

Carlos Sainz Jr. gediskwalificeerd na afloop kwalificatie GP van Monaco

23 mei 2015 — Carlos Sainz Jr. is na afloop van de kwalificatie gediskwalificeerd door de stewards.


Sainz Jr. mistte tijdens de kwalificatie een oproep om naar de weegbrug te gaan. Tijdens de oefensessies en de kwalificatie worden de verschillende wagens willekeurig gewogen. Ze worden daarvoor opgeroepen wanneer ze de pitlane inrijden.

De teamgenoot van Max Verstappen mistte echter het licht dat hem moest doen stoppen. De Toro Rosso-piloot reed tot aan zijn garage in de pitlane waarna er opnieuw aan zijn wagen gesleuteld werd, wat een inbreuk is van artikel 26.1 van het sportief reglement. Carlos Sainz Jr. zal morgen door de diskwalificatie vanuit de pitlane vertrekken.

Voordat de penalty bekend raakte zei Sainz Jr. het volgende over het incident: “Het rode licht voor de weegbrug staat op een plaats waar ik het niet makkelijk kon zien. Toen ik in de pitlane reed zag ik het te laat. Een volgende keer zou ik het waarschijnlijk zien, maar ik denk niet dat er een al te groot probleem is. Ik kon de weegbrug niet zien en ik denk dan ook dat men het licht moet verplaatsen.”

De stewards vonden het echter overduidelijk wel een groot probleem, waardoor Sainz Jr. morgen dus voor een haast onmogelijke inhaalrace staat. Inhalen in Monaco is immers zo goed als niet mogelijk.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België