Carlos Sainz maakt zich zorgen over zijn overstap naar Ferrari

21 november 2020 — McLaren F1-piloot Carlos Sainz maakt zich zorgen over zijn overstap naar Ferrari. De Spanjaard vreest na zijn overstap ter voorbereiding van het nieuwe seizoen te weinig te kunnen testen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

“Anderhalve dag om je voor te bereiden op een nieuw seizoen zonder dat je de wagen al eerder kent, het is bijna onmogelijk om je op de eerste race voor te bereiden,” vertelde Sainz afgelopen weekend in Turkije.

“Het zal mijn eerste helft van het seizoen bij Ferrari erg moeilijk maken. Dat zal ook voor Fernando, Ricicardo en andere rijders zo zijn die van team veranderen.”

“Ik begrijp niet waarom het slechts drie dagen zijn, anderhalve dag per rijder. Ik ben er geen voorstander van, zeker gezien er tijdens het seizoen geen tests zijn.”

In tegenstalling tot Fernando Alonso bij Renault zal Carlos Sainz niet nog dit jaar de kans krijgen om te testen bij Ferrari.

“Het is geen geheim dat ik geïnteresseerd zou zijn om al bij Ferrari te testen,” aldus Sainz. “Het hangt van de teams af, wat ze overeenkomen en of de FIA haar akkoord geeft.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België