Carlos Sainz mag van de FIA niet met Ferrari testen in Abu Dhabi

09 december 2020 — Ferrari had bij de FIA een verzoek ingediend om Carlos Sainz bij Ferrari te laten testen tijdens de Young Drivers' Test in Abu Dhabi maar dat verzoek werd geweigerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Nadat Fernando Alonso en Renault toestemming kregen van de FIA om deel te nemen aan de Young Drivers’ Test van volgende week in Abu Dhabi hoopte Ferrari om ook Carlos Sainz te kunnen laten testen in de huidige F1-bolide.

“Ik denk dat het een rommeltje is en zeker wij bij Ferrari vinden het niet correct dat Fernando mag testen in Abu Dhabi,” vertelde Ferrari-teambaas Mattia Binotto eerder daarover. “We hebben tijdens verschillende meetings de FIA ons standpunt daarover duidelijk gemaakt.”

“Volgens op de beslissing om Fernando te laten testen hebben wij de FIA toestemming gevraagd voor Carlos. We hebben er tijdens het weekend over gesproken.”

Daar waar de FIA aan tweevoudig F1-kampioen Alonso en Renault een uitzondering toestand gaat die vlieger niet op voor Carlos Sainz en Ferrari. Het zal de onvrede bij Ferrari en ook de andere teams dat Alonso mag deelnemen aan de test bedoeld voor jonge rijders alleen maar doen toenemen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België