logo
 

Carlos Sainz: “Meer zin voor risico door zekerheid over toekomst”

05 januari 2020 — Carlos Sainz laat optekenen dat hij afgelopen seizoen meer risico’s durfde nemen omdat hij zich geen zorgen hoefde te maken over zijn toekomst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

De Spanjaard kon bij McLaren een andere rijstijl hanteren en dat had veel te maken met zijn situatie bij de formatie uit Woking. Terwijl Sainz bij Toro Rosso en Renault het steeds moest stellen met contracten van een seizoen was hij nu zeker dat hij ook volgend jaar bij McLaren aan de slag zou zijn en dat was een geruststellende gedachte. 

“De stabiliteit heeft me de kans gegeven om een soort nieuwe Carlos te laten zien die de paddock, of meer in het algemeen, de meeste mensen niet eerder hebben gezien,” zegt hij. “Ik wist dat hij er was, maar ik had gewoon de juiste omgeving en de juiste ingesteldheid nodig.”

Zijn tweejarige overeenkomst deed de nodige rust neerdalen over de zoon van rallylegende Carlos Sainz.

“Dat heb ik nooit gehad. En zelfs als je het niet voelt of er niet aan wilt denken, is er altijd druk om direct resultaat te behalen.”

Het heeft heeft er voor gezorgd dat Sainz zich een andere rijstijl kon aanmeten.

“Vroeger zou ik misschien wel twee keer nagedacht hebben,” vertelt hij over zijn inhaalmanoeuvre op Max Verstappen in Bahrein. Voordien zou hij dat waarschijnlijk niet gedaan hebben om het resultaat veilig te stellen.

Vandaag zien we echter een Sainz vol zelfvertrouwen die pusht en probeert: “Ik had eindelijk wat stabiliteit en een plek waar ik vaker mezelf kon zijn.”

Op het einde van 2020 loopt zijn contract met McLaren af, het wordt afwachten of dat een invloed zal hebben op Sainz zijn rijstijl dit seizoen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België