Carlos Sainz moest bijna overgeven in zijn F1-bolide

26 maart 2018 — Carlos Sainz liet tijdens de race over de boordradio verstaan dat hij last van zijn maag had. Het was een ietwat vreemde boodschap maar de oorzaak daarvan was ook opmerkelijk ...


“Mijn drinkfles spoot vanaf de eerste ronde water in mijn mond en ik was maar aan het drinken, drinken, drinken. Mijn maag vulde zich volledig met water,” aldus Sainz. “Ik voelde me dan ook niet goed door mijn maag die vol water zat. Je gaat ook van de ene naar de andere kant met je wagen en dat maakte het erg zwaar.”

Uiteraard is het niet ideaal om tegen 300 km/u met een maag vol met water te moeten racen. Sainz bereikte dan ook met veel moeite de finish. De Spanjaard eindigde op de tiende plaats nog net in de punten.

“Op een bepaald moment, terwijl de safety car op de baan was, moest ik bijna overgeven. Vanaf dan probeerde ik simpelweg de finish te halen.”

“Het is echt jammer, we moeten er gewoon uit leren,” aldus Sainz. “Het was een positief begin en ik ben tevreden met onze performance over het raceweekend.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België