Carlos Sainz na eerste kwalificatie bij Renault: “Enorm trots op onze prestatie”

22 oktober 2017 — Carlos Sainz had bij zijn overstap naar Renault aan iedereen wat tijd gevraagd en de verwachtingen wat getemperd. Na zijn eerste kwalificatie kunnen we stellen dat de Spanjaard zijn start alvast niet gemist heeft.


​Sainz klokte op zaterdag de achtste tijd en door de gridstraf van Verstappen zal hij aan de race beginnen vanaf de zevende plaats. Dat kan tellen als eerste prestatie voor zijn nieuwe team. Hij kan dan ook niet anders dan tevreden zijn.
​“Het is een druk weekend waarin zowel het team als ikzelf moeten wennen aan elkaar en ik ben dan ook enorm trots op onze prestatie. Helemaal niet slecht voor onze eerste kwalificatie samen,” aldus Sainz. “Het was bovendien niet de gemakkelijkste sessie door de altijd veranderende temperatuur en wind. Ik wist niet goed hoe de auto daarop zou reageren maar ik ben gelukkig met onze goede prestatie.”
​Met Nico Hulkenberg heeft de Spanjaard niet de minste teamgenoot. De Duitser heeft zich op korte tijd opgeworpen als een leider binnen het team, maar met deze goede start lijkt de druk toch wat van de ketel te zijn voor Sainz.
​“Het is sowieso een uitdaging als je tijdens het seizoen bij een ander team terechtkomt. Iedereen binnen het team heeft geprobeerd om de overstap echter zo gemakkelijk mogelijk te maken voor mij.”
​De Red Bull-huurling laat nog weten dat hij uitkijkt naar een race zonder incidenten.

Geschreven door Tom Schots

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België