logo
 

Carlos Sainz na snelste tijd McLaren: “Testen geven soms een vertekend beeld”

28 februari 2019 — Dinsdag en woensdag vonden we steeds een McLaren bovenaan de tabellen aan het eind van de dag. Wordt 2019 het jaar van de wederopstanding voor de legendarische renstal uit Woking?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Aan het einde van de eerste testweek in Barcelona vonden we beide McLaren-rijders terug op een tiende en twaalfde plaats, ongeveer een seconde trager dan de snelste tijd van Nico Hulkenberg.

De tweede testweek begon alvast voorspoedig voor McLaren, ondanks een paar technische problemen lieten zowel Norris als Sainz de snelste tijd optekenen op dinsdag en woensdag. Carlos Sainz maakt in een interview met ‘Mundo Deportivo’ echter duidelijk dat de standen tijdens een testweek wel eens een vertekend beeld ophangen.

“Ik zou zeggen dat we ons achter Ferrari bevinden,” aldus Sainz. “Het wordt steeds serieuzer maar we hebben nog geen idee van waar we ons precies bevinden.”

“Vorig jaar waren de verschillen tussen de teams in de middenmoot ongeveer twee tot drie tienden maar als je dan bij de testen aankomt zie je dat de verschillen plots een halve seconde kunnen zijn.”

“Je weet dat je door de auto tien kilogram lichter te maken, hem in kwalificatie modus te zetten of een hardere of zachtere band te kiezen een aantal variabelen kan creëren. Daar kunnen veel tienden in gewonnen worden.”

“We gaan nog werken aan de auto, er is nog ruimte om te ontwikkelen.”

De nieuwbakken McLaren-rijder prijst ook zijn team om de inspanningen dat het geleverd heeft ondanks de vele veranderingen. Ze namen in Woking afscheid van Alonso en Vandoorne en gingen voor een nieuw rijdersduo met Sainz en debutant Lando Norris. Hij vertelt ook dat hij merkt tijdens de testweken dat McLaren geleerd heeft uit haar fouten.

“Er moet een verandering komen in mentaliteit, filosofie, zelfkritiek, een reset als het ware.”

“Dat was er vorig jaar bij McLaren en dat maakte dat we beter voorbereid waren voor de testen. De eerste dag reden we meteen honderdtwintig ronden, iets wat enkel Red Bull, Mercedes en Ferrari deden,” besluit de Spanjaard.

Gisteren reageerde Sainz nog voor de camera´s van de Formule 1 en temperde hij nogmaals de verwachtingen.

“We zullen in Australië niet op de pole staan of de race winnen, als dat de vraag is. Iedereen moet wat kalmeren want dit zijn nog maar testen.”

“We hebben nu wat meer kwalificatie runs gereden waar je een beetje meer de prestaties van de auto kan zien. Ik denk dat we gewoon moeten afwachten wat de anderen op dat vlak zullen doen.”

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België