logo
 

Carlos Sainz na straf: “Ik ga mijn positie niet gratis weggeven”

31 oktober 2016 — Na hun aanvaring vorige week in Austin zit het er bovenhands op tussen Carlos Sainz en Fernando Alonso. De twee Spanjaarden kwamen elkaar bij de start van de GP van Mexico opnieuw tegen. In de derde bocht maakten ze contact, waarna Sainz een vijf seconden penalty kreeg.


“Een onterechte straf”, besluit Sainz, zestiende in de einduitslag, na de finish. “Ik kan niet in 360° rond de wagen kijken en zien wat gebeurt. Ik zag Alonso inderdaad erg laat, maar hij reed niet naast mij.”

Sainz verwachtte Alonso ook niet op die positie. “Iemand op de softband die zo dicht bij de kerbstone komt en dan betere tractie heeft dan ik op de supersoft was inderdaad een complete verassing.”

Alonso van zijn kant vond de penalty voor Sainz niet zwaar genoeg. Ondanks zijn straftijd, slaagde de Torro Rosso-rijder er immers in om het grootste gedeelte van de race voor de McLaren van Alonso te rijden.

“We bleven 50 ronden achter Sainz nadat hij die onfaire stoot uithaalde in de eerste ronde”, vertelde de tweevoudige wereldkampioen achteraf.

“Wat ben je dan met die vijf seconden straftijd voor hem? Mijn race was door dat manoeuvre helemaal over”, besluit de Spanjaard die de race afsloot op een teleurstellende dertiende plaats.
Sainz zegt dan weer dat sommige rijders tijdens de GP geen straf hebben gekregen voor ergere zaken, doelend Hamilton in de eerste bocht.

“Als ik Fernando in een gevaarlijke positie heb gebracht, dan bied ik mijn excuses aan, maar dat is racen, dat is de eerste ronde. Ik ga mijn positie niet gratis weggeven, zeker niet wanneer ik bijna een wagenlengte voor lig.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België