Carlos Sainz: “Red Bull interesseert me nu niet”

10 november 2017 — Een paar weken na zijn verhuis naar Renault laat Carlos Sainz weten dat hij nu niet bezig is met een eventuele overstap naar Red Bull in 2019.


Sainz verkaste een paar weken geleden naar Renault als onderdeel van een deal die McLaren als klant verbindt aan de Franse motorenbouwer vanaf 2018 in de plaats van Toro Rosso. Honda maakt dan de overstap in omgekeerde richting.

De Spanjaard blijft volgend jaar echter wel onderdeel van het Red Bull-programma. Er wordt aangenomen dat deze constructie dient als stok achter de deur indien Daniel Ricciardo, wiens contract eind 2018 afloopt, zou beslissen om de Oostenrijkse formatie te verlaten.

Tegen het Spaanse persbureau EFE vertelt Sainz dat hij helemaal niet bezig is met een overstap naar Red Bull in 2019 en benadrukt hij dat hij zich in zijn sas voelt bij zijn nieuwe team.

“Ik voel me prima bij Renault,” aldus de Spanjaard. “Ze hebben vanaf dag één gezorgd dat ik me er thuis voelde en ze hebben me enorm goed geholpen om me aan te passen aan de auto en het team. Dat kwam allemaal samen met mijn motivatie en de wil om vooruit te komen.”

“Al die geruchten over een overstap naar Red Bull in 2019 interesseren me nu niet,” vertelt Sainz.

Hij gaat de race in Brazilië vol vertrouwen tegemoet en gelooft dat Renault er een goede prestatie kan neerzetten.

“Ik heb er zin in na mijn eerste twee races bij het team, die vooral in het teken stonden van aanpassing. We blijven ons aanpassen, we blijven veel dingen leren over de auto en nu komt er een circuit aan dat ons moet liggen,” besluit de jonge Spanjaard.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultCarlos Sainz Jr.Red Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België