logo
 

Carlos Sainz rijdt ook in 2017 voor Toro Rosso

29 juni 2016 — Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, heeft bevestigd dat Carlos Sainz ook volgend jaar nog voor Toro Rosso rijdt.


Carlos Sainz was tot voor kort de teamgenoot van Max Verstappen. De Nederlander promoveerde vlak voor de GP van Spanje echter van zusterteam Toro Rosso naar Red Bull Racing. Daniil Kvyat maakte dan weer de omgekeerde beweging.

Voor de Spaanse F1-piloot was het een teleurstelling dat Verstappen naar Red Bull Racing mocht. Het betekende voor Sainz immers dat hij eind dit seizoen niet op promotie naar Red Bull Racing hoefde te rekenen.

De voorbije dagen liet Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso reeds uitschijnen dat Carlos Sainz waarschijnlijk ook volgend jaar nog voor Toro Rosso zou rijden. Vandaag bevestigde het team vervolgens dat Carlos Sainz ook volgend jaar nog voor Toro Rosso zal rijden. Voorlopig is nog niet geweten of Daniil Kvyat, die momenteel de teamgenoot van Sainz is, ook volgend jaar nog voor Toro Rosso zal rijden.

“We hebben eerder deze week de optie in zijn contract gelicht. Hij is daardoor voor nog een jaar aan Red Bull verbonden. Net zoals bij al onze rijders liggen ze onder contract bij Red Bull Racing en kunnen we zelf beslissen bij welk team we ze plaatsen,” aldus Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, tegenover ‘ESPN’. “Momenteel rijdt hij voor Toro Rosso en het is de bedoeling dat hij daar ook volgend jaar zal rijden.”

“We hadden tot eind dit jaar om de optie te lichten. We hebben er voor gekozen om dit nu al te doen zodat hij gemoedsrust heeft,” besluit Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.Red BullToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België