Carlos Sainz: “Testen met 2018-bolide Ferrari zou goed zijn voor mij”

27 november 2020 — Carlos Sainz hoopt dat een test met de 2018-bolide van Ferrari het voor hem mogelijk zal maken om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn overstap naar de Scuderia in 2021.

“We zullen zien, dat is mijn antwoord momenteel,” zei Sainz toen hem in Bahrein gevraagd werd of hij net als Alonso in een Ferrari F1-bolide van 2018 eventueel zou kunnen testen.

“Eenmaal ik McLaren heb verlaten een een Ferrari-rijder ben zal er achter de schermen heel wat nagedacht worden over hoe ik zo goed mogelijk voorbereid aan de wintertest en de eerste F1-race kan beginnen.”

“Het is duidelijk een mogelijkheid maar ik blijf toegewijd aan McLaren en ik wil niet al te veel afgeleid worden door dat er in januari, februari en maart zal gebeuren.”

Aangezien de voorbereidende wintertests verder zijn ingekort tot slechts drie testdagen krijgt Sainz slechts anderhalve testdag om zich aan te passen aan de F1-bolide van Ferrari.

“Ik kan jullie nu al zeggen dat anderhalve dag in een F1-bolide testen, gezien de complexiteit van de F1-bolides, niet voldoende is om je voor te bereiden op een F1-seizoen,” aldus Sainz.

“Je leert niet voldoende over de wagen en zelfs het stuur, ook al doe je veel in de simulator. Je moet ook de teamleden leren kennen, anderhalve dag is dan ook zeer, zeer weinig en waarschijnlijk niet voldoende.”

“Het is wat het is. Ik zal me aanpassen en ik zal een manier trachten te vinden om binnen wat het reglement toelaat zo goed mogelijk voorbereid te zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België