logo
 

Carlos Sainz tevreden met minder hulpmiddelen

15 juli 2015 — Carlos Sainz, rijder bij Toro Rosso, steunt de nieuwe regels om de invloed van de rijders bij de start te verhogen.

image
The F1 Strategy Group heeft onlangs besloten om de hulpsystemen die de rijders ter beschikking hebben te verminderen. Vanaf de Grote Prijs van België zullen vooral de starts moeilijker worden. Tegenwoordig worden de starts gedaan met behulp van allerlei elektronische hulpsystemen die ervoor zorgen dat de rijder makkelijk kan vertrekken.

Na de zomerpauze zullen de rijders dus meer moeten werken om goed aan de race te kunnen beginnen. Carlos Sainz vindt het niet erg om als rijder meer te moeten doen om de beste start te hebben.

“Ik ben niet op de hoogte over wat er precies zal veranderen. Maar als ze willen dat de rijder zelfstandiger wordt in de wagen, door bijvoorbeeld zelf het koppel meer te moeten regelen, dan is dat goed voor mij. Het is goed dat de zaken meer afhangen van de rijder. De rijder kan dan meer het verschil maken met zijn gevoel en zijn beslissingen.”

Sainz laat wel verstaan dat bij de huidige starts het erg complex is om alles goed voor elkaar te krijgen. Mochten er minder hulpsystemen komen, dan denkt Sainz wel dat de procedure van een start minder complex moet worden. “Het zal makkelijker moeten worden. Momenteel hebben we heel wat parameters waarbij we rekening moeten houden. Het zou erg moeilijk zijn voor ons om dan een goede start te maken. Maar het wordt afwachten op de details van de FIA.”

Naast het verminderen van de hulpmiddelen heeft de Strategy Group ook besloten om in 2016 verschillende zaken aan te passen. Zo zou het uitlaatsysteem aangepast worden om zo meer geluid te laten klinken uit de wagens. Daarnaast ligt bijvoorbeeld ook nog de keuze voor teams om bandencompounds te kiezen tijdens een weekend op tafel.

Deze nieuwe regels moeten wel nog goedgekeurd worden door ‘the World Motor Sport Council’ van de FIA.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België