Carlos Sainz treedt tijdens Rally van Monte-Carlo in de voetsporen van zijn vader

22 januari 2018 — Tijdens de Rally van Monte-Carlo zal Carlos Sainz jr. een gastoptreden maken. Sainz jr. zal zo in de voetsporen van zijn legendarische vader Carlos Sainz treden.


Sainz Jr. zal immers op 28 januari de ‘La Cabanette-Col de Braus Power Stage’ rijden. In de nieuwe Renault Mégane R.S. zal Sainz Jr. het 13,58 km lange traject afleggen, al zal het wel geen getimede proef zijn. Sainz rijdt immers in de zogenaamde VIP-wagen die het parcours verkend alvorens de deelnemers van de rally het tegen elkaar en tegen de klok opnemen.

“Ik kijk er echt naar uit om voor de eerste keer de Rally van Monte-Carlo te ervaren,” aldus Sainz. “Ik heb er zoveel over gehoord van mijn vader, hoe moeilijk de proeven zijn en hoe de omstandigheden plots kunnen veranderen van sneeuw naar regen en terug stralende zonneschijn. Uiteraard heb je ook stalen zenuwen nodig om die passages door de bergen en de hairpins te nemen!”

“Het gaat echt opwindend zijn om in een Renault Mégane R.S deel te nemen aan zo’n legendarisch evenement.”

In de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen beleeft de Spanjaard die voor het Renault F1 team rijdt dus alvast een opwindende voorbereiding.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België