logo
 

Carlos Sainz: “We hebben er het maximale uitgehaald”

03 mei 2017 — Carlos Sainz Jr. heeft de Grote Prijs van Rusland afgerond op een tiende plaats en was daar niet ontevreden over. Zijn teamgenoot Daniil Kvyat was minder enthousiast over zijn twaalfde plaats.


De Spanjaard van Torro Rosso moest de race in Rusland vanaf de veertiende plaats op de grid beginnen omdat hij een gridstraf van drie plaatsen had gekregen na zijn botsing met Lance Stroll in Bahrein. Hij knokte zich terug naar de tiende plaats en slaagde erin het laatste punt mee te nemen richting Faenza.

“Het was een moeilijke race voor ons, mede door de gridstraf die ik gekregen had,” vertelt Sainz. “Eens de race onderweg was viel echter alles op zijn plaats: de start, de eerste ronde en de strategie. We mogen tevreden zijn over onze race. We zijn opgeklommen van de veertiende naar de tiende plaats en ik denk dat we er het maximale hebben uitgehaald.”

“Na de pitstop was het een eenzame race voor mij en moest ik er alleen maar voor zorgen dat ik het verschil met Stroll onder controle kon houden en dat is ons ook goed gelukt.”

Teamgenoot en thuisrijder Daniil Kvyat beëindigde de race in Sochi op een twaalfde plaats.

“Ik had geen goede start en daar heb ik wat tijd mee verloren. Tijdens mijn tweede stint kreeg ik helaas veel blauwe vlaggen te zien en dat heeft me ook nog wat tijd gekost.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België