logo
 

Carlos Sainz met goed gevoel naar McLaren

29 november 2018 — ​Tijdens de testdagen in Abu Dhabi maakte Carlos Sainz zijn debuut bij McLaren. De Spanjaard voelt zich naar eigen zeggen herboren nadat hij afgerekend had met de concurrentie van Renault in het middenveld.


​Carlos Sainz begon zijn laatste race bij Renault vanaf de elfde plaats op de grid. Dat betekende dat hij het voordeel van de vrije bandenkeuze genoot en dat hij kon opklimmen naar een zesde plaats.
​De Spanjaard was dan ook tevreden van de manier waarop hij afscheid kon nemen van het team waarvoor hij anderhalf seizoen aan de slag was.
​“We beginnen aan een nieuw hoofdstuk met een goed resultaat,” aldus Sainz na de race op zondag. “Ik ga met een goed gevoel naar McLaren, en bedank Renault voor het afgelopen anderhalf jaar. Ik ben gemotiveerd en de batterijen zijn helemaal opgeladen.”
​“Het was een goed resultaat voor ons. De vierde plaats in het kampioenschap was het doel en vandaag hebben we onze rechtstreekse tegenstanders simpelweg afgemaakt met die zesde plaats. Op deze manier afscheid nemen van Renault was mijn doel.”
​Na de testen op dinsdag had Sainz het over een droom die uitkwam om als McLaren-rijder de baan op te kunnen gaan.
​“Na mijn eerste run voelde ik me extreem goed en het is een dag zonder problemen geworden,” aldus Sainz nadat hij de vijfde tijd neerzette op dinsdag.
“Het team heeft er voor gezorgd dat ik me thuis voelde vanaf de eerste ronde in de auto en de eerste dag dat ik met hen samengewerkt heb. Ik heb veel rondjes kunnen rijden vandaag en ben het team ook dankbaar dat ze me zo’n een betrouwbare wagen hebben gegeven zodat ik me goed kan aanpassen in dit nieuwe hoofdstuk.”
“Van de eerste ronde tot de honderdvijftigste, ik heb van elke ronde genoten. Het gevoel was goed en we hebben het seizoen op de best mogelijke manier kunnen afsluiten. Van het moment dat ik uit de garage reed voelde ik me op mijn gemak in de auto.”
“Natuurlijk zullen er altijd details zijn die moeten aangepast worden en nieuwe dingen waar ik me moet aan aanpassen zoals bijvoorbeeld aan het stoeltje of de rijstijl. Vanaf de eerste ronde kon ik me meteen bezighouden met het leren kennen van de nieuwe procedures en knopjes.”
“Het is al druk geweest sinds het einde van de race hier in Abu Dhabi. Ik heb veel nieuwe namen moeten leren en begrijpen hoe de auto werkt. Ik kijk er naar uit om meer tijd door te brengen in de fabriek en het team te leren kennen om goed voorbereid te zijn op 2019,” besluit Sainz. 

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België