Caterham drie jaar langer met Renault-motoren

22 september 2013 — Renault laat via een persbericht weten dat het drie jaar langer motoren zal leveren aan het Caterham-team. image

Caterham rijdt sinds 2011 met de Franse krachtbronnen. Daarvoor maakte het gebruik van de motoren van Cosworth. Ook de volgende drie seizoenen zal Caterham motoren aangeleverd krijgen van Renault.

Jean-Michel Jalinier, grote baas bij Renault Sport F1, is uitermate tevreden over de prestaties die geleverd worden door de teams die met Renault-motoren, zo ook van Caterham. “We zagen de voorbije drie jaar heel wat maturiteit bij Caterham, met een indrukwekkende nieuwe infrastructuur en een degelijke technische omgeving. Het nieuwe technische reglement brengt een grote uitdaging met zich mee, maar daarmee gaat ook de mogelijkheid gepaard om de volgende stappen te zetten in hun plan om vooruit te komen.”

Renault wil echter resultaat zien van de samenwerking met hun klanten, maar Caterham-teambaas Cyril Abiteboul is ervan overtuigd dat zijn team het zal kunnen waarmaken.

“Dit is uiteraard zeer goed nieuws voor ons F1-team. 2014 betekent een nieuw tijdperk voor de Formule 1, waarbij onze sport een vooraanstaande positie inneemt bij de technische veranderingen in de globale auto-industrie en waarin Renault een sleutelrol speelt.”

“Bij de start van onze samenwerking in 2011 waren wij, als jong team, meteen onder de indruk van de voordelen die deze samenwerking kon hebben op onze activiteiten. We zijn Renault dankbaar dat ze, ondanks onze status als team, inspanningen leveren om ons alles op maat aan te bieden en dankzij de gevorderde technische samenwerking, onze integratie verder te optimaliseren.”

“We onderhouden een open verstandhouding, zodat we het Caterham F1-team verder kunnen helpen om zich op korte termijn als vaste waarde te kunnen vestigen in de Formule 1, en om Renault de technische erkenning te kunnen geven die het verdient.”

“Dankzij deze samenwerking zullen we volgend seizoen in staat zijn om de nieuwe reglementen snel en efficiënt onder de knie te krijgen, zodat we de mogelijkheid krijgen om onszelf in 2014 en daarna verder op te werken op de grid.” aldus Abiteboul.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België