CEO Formule E: “Vertrek Honda uit de F1 is slecht nieuws voor de autosport”

05 oktober 2020 — Formule E-oprichter Alejandro Agag beschouwt het aangekondigd vertrek van Honda uit de Formule 1 als een bijzonder slechte zaak voor de autosport in het algemeen.


Honda zal eind 2021 uit de Formule 1 stappen, nieuws dat niet alleen in de Formule 1 hard aankwam maar ook in de bredere autosportwereld. Meteen waren er speculaties dat Honda naar de Formule E zou overstappen maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Alejandro Agag, de oprichter van de Formule E, vindt het niet alleen voor de Formule 1 slecht nieuws dat Honda de sport verlaat maar ook voor de bredere autosportwereld.

“Ik beschouw het als slecht nieuws voor de autosport in het algemeen,” aldus Agag tegenover ‘Reuters’. “Ik beschouw dit niet als goed nieuws voor de Formule E en slecht nieuws voor de Formule 1.”

“Wij in de Formule E hebben ook nood aan een succesvolle Formule 1 want we zien elkaar niet als tegenstanders van elkaar. We zitten in dezelfde boot en we strijden tegen het tennis, voetbal en andere sporten.”

Agag vreest ook dat Honda wel eens definitief de autosportwereld de rug zou kunnen toekeren, ook al bestaat er met de Formule E een elektrische variant voor de Formule 1.

“Het is niet omdat een constructeur de autosport verlaat dat hij via een andere deur naar ons zal komen,” benadrukt Agag nogmaals dat het vertrek van Honda uit de F1 een slechte zaak is.

“Ze blijven misschien gewoon weg uit de autosport dus dat is zeker en vast geen goed nieuws.”

Dit bericht bekijken op Instagram

"On behalf of Honda, I would like to express our gratitude again to both Red Bull Racing and Scuderia AlphaTauri for enabling us to fulfil our ambitions of winning F1 races." Speech by Takahiro Hachigo, CEO of Honda Motor Co., Ltd. is now available via the link in our bio ߓ²

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Foto: Honda

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België