logo
 

Champagnedouche gridgirls een nieuwe trend in de F1?

05 september 2012 — Het was opnieuw prijs tijdens de podiumceremonie na de GP van België: de gridgirls kregen een champagnedouche.

Het lijkt een nieuwe trend te worden in de Formule 1: de champagnedouche voor de gridgirls. Daar waar de rijders op het podium elkaar vroeger besprenkelden met champagne, en zo de genodigden en gridgirls letterlijk buiten schot hielden, worden de gridgirls nu meer en meer het slachtoffer van een champagnedouche.

De ietwat ‘brave’ Formule 1 hield het de voorbije jaren meestal propertjes in tegenstelling tot allerlei andere raceklassen waar menig Miss, gridgirl, pitspoes, ... regelmatig het slachtoffer is van de champagnedouche. In de Formule 1 was er blijkbaar de ongeschreven wet dat zoiets niet hoorde tijdens een podiumceremonie.

Daar lijkt dit seizoen echter verandering in te zijn gekomen. Na verschillende races dit seizoen werd de champagnedouche voor de gridgirls bovengehaald. Sebastian Vettel liet zich alvast gaan op het podium van de GP van België. De gridgirls die mee op het podium stonden konden er alvast om lachen, al dan niet een beetje groen ...

Vettel is echter niet de enige dit seizoen. Eerder lieten ook ondermeer teamgenoot Mark Webber en wk-leider Fernando Alonso zich gaan. Beide Red Bull rijders nemen echter meestal wel het voortouw.imageimageimage

Dat belooft voor de GP van Italië waar een verfrissende champagnedouche altijd welkom is. De temperatuur bedraagt er de komende dagen immers zo’n 30°C.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België