Charles Leclerc: “2019 was een vreemd seizoen voor Ferrari”

14 december 2019 — Charles Leclerc blikt tevreden terug op zijn eerste seizoen bij Ferrari, al geeft hij wel toe dat het voor Ferrari een vreemd seizoen was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Het is een beetje een vreemd seizoen geweest,” aldus Leclerc volgens ‘crash.net’.

“Na de wintertests begonnen we niet zoals verwacht aan het seizoen. De wintertests verliepen erg positief maar tijdens het eerste raceweekend ondervonden we heel wat problemen.”

De races nadien ging het geleidelijk aan beter en vooral na de zomerpauze zette Ferrari een serieuze stap vooruit en boekte het zelfs drie overwinningen op rij. In Amerika was er vervolgens een serieuze vormdip.

“Nadien boekten we volgens mij heel wat progressie, wat erg goed was. Ook de race in Austin was wat vreemd, we begrijpen nog steeds niet waarom we daar niet competitief waren.”

“In Brazilië waren we terug competitief. Over het algemeen hebben we veel progressie geboekt, dat is het belangrijkste denk ik,” aldus Leclerc. “Nu kijk ik er vooral naar uit om dit momentum vast te houden voor volgend jaar.”

Volgend seizoen wil Leclerc verder bouwen op het huidige seizoen en de ervaring die hij bij Ferrari heeft opgedaan.

“Het is mijn eerste jaar in de eenzitterij dat ik meer dan een jaar bij hetzelfde team blijf rijden. Dat zal interessant worden, vooral wat het ontwikkelen van de wagen betreft.”

“Laat ons zien hoe het loopt. Ik denk dat het voorbije seizoen over het algemeen positief was, los van de eerste race die zeer negatief was.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België