Charles Leclerc baalt na missen podium door fout in laatste bochten: “Het is echt klote!”

16 november 2020 — Na afloop van de Turkse GP was Ferrari-rijder Charles Leclerc enorm ontgoocheld met zijn vierde plaats. Enkele bochten voor de finish leek het nog dat Leclerc als tweede zou weten te finishen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

“Ik deed het ‘shit’. Het spijt me enorm voor het ganse team, ik ben ongelooflijk dom,” zei een enorm teleurgestelde Charles Leclerc over de boordradio toen de race erop zat.

Ook nadat hij uit de wagen was gestapt was Leclerc nog steeds bijzonder ontgoocheld dat hij een podiumplaats verloor door een fout in de laatste bochten.

“Jammer genoeg in de laatste bocht, ik kan er weinig over zeggen, die laatste drie bochten,” zei Leclerc vervolgens tegenover de media.

Leclerc profiteerde van een foutje van Sergio Perez enkele bochten voor het einde om de Mexicaan te passeren voor de tweede plaats. Leclerc moest daarvoor wel door de ‘marbles’ rijden en ging vervolgens zelf in de laatste bochtencombinatie in de fout door zich te verremmen.

Geen tweede plaats en een podium maar wel een vierde plaats daardoor en na een indrukwekkende inhaalrace geeft dat een wrange nasmaak.

“Uiteindelijk is het het resultaat dat telt. Een groot deel van de race was goed maar het was ‘shit’ toe het er om deed. De vierde plaats, ik ben zo enorm teleurgesteld.”

“Nu ik wat teleurgesteld ben, mijn felicitaties aan Seb, hij verdient zijn podiumplaats. Het was geen goed jaar voor hem. Ook al ben ik zo enorm teleurgesteld in mezelf, hij heeft het geweldig gedaan en ik hoop dat hij ervan geniet.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België