Charles Leclerc: “Bianchi zijn dood maakt dit een moeilijk weekend”

05 oktober 2018 — Charles Leclerc racet dit weekend voor de eerste keer op het circuit van Suzuka, het circuit waarop zijn goede vriend Jules Bianchi zwaar crashte en vervolgens het leven liet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Thursday ✔️ Tomorrow FP1 & FP2. ߇ϰ߇µ

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Jules Bianchi en Charles Leclerc hadden van jongs af aan een erg nauwe band. Bianchi hielp Charles Leclerc te bouwen aan zijn droom: racen in de Formule 1.

Uitgerekend Charles Leclerc zal volgend jaar voor Ferrari racen, iets dat eigenlijk Jules Bianchi ook gegund zou geweest zijn. Bianchi leek immers zelf op weg naar een eventueel racezitje bij Ferrari.

“Het is overduidelijk een enorm moeilijk weekend,” zei Leclerc gisteren. “Jules heeft me enorm hard geholpen om hier te geraken, niet alleen op het vlak van het racen. Hij maakte quasi deel uit van de familie.”

“Ik ben nog nooit eerder naar Japan gekomen. De track walk deze ochtend was dan ook redelijk emotioneel. Langs de andere kant moet je je focussen op dit raceweekend en je uiterste best doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, zelfs wanneer het een erg moeilijk raceweekend is.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België