Charles Leclerc: “Deze vierde plaats voelt als een overwinning, dit is ongelooflijk!”

09 augustus 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc slaagde er tegen alle verwachtingen in om op een competitieve manier een éénstop-strategie te hanteren tijdens de race en als vierde over de finish te rijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik ben extreem blij vandaag, dit voelt als een overwinning,” zei Leclerc na afloop van de race. “Het is niet geweldig om dit te zeggen als je vierde finisht maar de realiteit is dat we vandaag niet snel genoeg waren, maar vandaag was indrukwekkend.”

“Ik weet niet waar we de snelheid gevonden hebben maar we waren vandaag snel op de harde banden, zeker tegen het einde van de stint. Ik ben enorm blij met wat we vandaag gedaan hebben.”

Gezien de dramatische taferelen van vorig raceweekend en de wetenschap dat er deze keer met zachtere banden werd gereden, had niemand verwacht dat iemand de race op een eenstopper zou afwerken en dat ook nog eens redelijk competitief.

Charles Leclerc slaagde daar echter wel in en behaalde zo met slechts één pitstop de vierde plaats.

“Gisteren was een erg moeilijke dag maar vandaag was een zeer goede dag,” aldus Leclerc. “Ik denk dat onze strategie vandaag een zeer belangrijke rol gespeeld heeft. Ik heb het team erg gepusht om deze éénstopper te doen werken.”

“Ik denk dat iedereen na vorige week redelijk bang daarvoor was, zeker met de klapbanden, maar we hebben het doen werken. Ik ben enorm blij met de progressie op het vlak van bandenmanagement die we gemaakt hebben.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België