Charles Leclerc: “Dit is een droom die werkelijkheid wordt”

11 september 2018 — Charles Leclerc werd vandaag bevestigd als tweede rijder bij Ferrari voor het seizoen 2019. De Monegask beseft dat een droom werkelijkheid wordt en bedankte ook zijn overleden vriend Jules Bianchi.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Wereldschokkend nieuws was het niet, de bevestiging dat Kimi Raikkonen na dit seizoen Ferrari verlaat en Charles Leclerc zijn vervanger wordt. De voorbije dagen waren er al zware speculaties en geruchten dat Leclerc eerstdaags officieel bevestigd zou worden door Ferrari.

Ook al is het niet wereldschokkend, het blijft een opmerkelijk parcours dat de nog steeds maar 20-jarige Monegask heeft afgelegd. Dit seizoen al debuteren bij het Alfa Romeo Sauber F1 team en vervolgens al na amper één seizoen promotie maken naar Ferrari.

Charles Leclerc reed zich dit seizoen dan ook al meermaals in de kijker, waarvan een zesde plaats in Azerbeidzjan een voorlopig hoogtepunt in zijn F1-carrière is. Leclerc zelf is uiteraard zeer blij met zijn benoeming tot Ferrari-rijder vanaf 2019 en via enkele berichten op twitter liet hij weten dat een droom werkelijkheid wordt en bedankte hij ook zijn overleden vriend Jules Bianchi.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België