Charles Leclerc: “Dit is een erg emotionele dag voor mij”

16 februari 2019 — Ferrari presenteerde gisteren haar nieuwe wagen en naast Sebastian Vettel stond de 21-jarige Charles Leclerc, voor wie het een erg emotionele dag was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ciao bella. ❤️ #SF90

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

“Nerveus? Nee, dat ben ik niet,” antwoordde Leclerc toen men hem vroeg naar zijn gemoedstoestand. “Ik denk eerder dat het een opportuniteit voor mij is om hier naast Sebastian te staan, zo’n kampioen, ik kan zeker enorm veel van hem leren.”

“Ik ben er zeker van dat dit een geweldig seizoen wordt. De sleutel tot succes wordt samenwerken, maar ik ben er zeker van dat we daarin zullen slagen.”

Leclerc kijkt er naar uit om samen met Sebastian Vettel in de SF90 te strijden voor de wereldtitel. Voor de Monegask wordt een kinderdroom werkelijkheid, racen in een F1-bolide van Ferrari.

“Ik ben extreem opgewonden dat ik aan dit nieuw avontuur kan beginnen, dit is duidelijk een droom sinds mijn kinderjaren,” beseft Charles Leclerc. “Ik keek altijd naar de rode wagen en droomde ervan om er ooit in te zitten. Het is vandaag een erg emotionele dag voor mij.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België