“Charles Leclerc doet me denken aan Vettel toen hij jong was”

17 september 2019 — Volgens Laurent Mekies, de sportief directeur bij Ferrari, boekt Charles Leclerc een gigantisch grote vooruitgang, iets dat hem aan de jonge Sebastian Vettel doet denken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) op

Leclerc mistte in het begin van het seizoen door technische problemen zijn eerste F1-overwinning. De Monegask maakte dat de voorbije twee races meer dan goed door in Spa en Monza te zegevieren en dat na twee zinderende races.

Laurent Mekies meent dan ook dat Leclerc als rijder een enorme vooruitgang heeft geboekt. Tegelijkertijd blijft Leclerc met beide voeten op de grond en hard verder werken.

“Charles is sinds het begin van het seizoen enorm geëvolueerd en hij evolueert nog steeds,” aldus Mekies tegenover ‘Auto-Hebdo’.

“Wat opvallend is, is dat hij als rijder op alle vlakken waanzinnig veel vooruitgang heeft geboekt, of dat nu zijn gevoel achter het stuur is, of de manier waarop hij communiceert met het team.”

Leclerc boekt volgens Mekies gradueel doorheen het seizoen heel wat vooruitgang.

“Op het vlak van pure snelheid hebben we eerder dit jaar gemerkt dat hij zowat iedere twee à drie races vooruitgang boekt.”

“Hetzelfde geld voor het begrijpen van de wagen en wat hij vereiste. Hij doet me aan Sebastian Vettel denken toen hij bij Toro Rosso begon. Het is dezelfde gigantische vooruitgang,” besloot Mekies.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België