Charles Leclerc dolblij met eerste pole: “Dit is ongelooflijk!”

30 maart 2019 — Charles Leclerc veroverde op het circuit van Sakhir de allereerste polepositie in zijn nog korte F1-carrière. Leclerc is bovendien de eerste Monegask in de geschiedenis van de Formule 1 die erin slaagt de pole te veroveren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Ferrari was na de oefensessies in Bahrein favoriet voor de polepositie en de Italiaanse renstal slaagde er ook in om, in tegenstelling tot Australië, die favorietenrol waar te maken. Niet Sebastian Vettel maar wel Charles Leclerc slaagde erin om de pole te veroveren.

“Seb is overduidelijk een geweldige rijder,” zei Leclerc tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie. “Ik heb veel van hem geleerd en ik zal dit jaar nog enorm veel van hem leren.”

“Vandaag ben ik dan ook zeer blij dat ik voor hem op de grid sta. Ja, ik ben extreem blij!”

In Australië verliep de kwalificatie nog teleurstellend voor Leclerc maar in Bahrein verliep alles dus stukken beter.

“Ik was uiteraard niet. tevreden over de kwalificatie in Australië,” aldus Leclerc. “Ik maakte enkele foutjes in Q3 en werkte enorm hard om te proberen die foutjes hier niet opnieuw te maken.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Poooooole Position ߘ˜ Special day and a day I will always remember but tomorrow is the day where points are scored, let's focus on that. ߑŠ

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België