Charles Leclerc emotioneel na eerste dag bij Ferrari: “Hierop heb ik lang gewacht”

28 november 2018 — Op zijn eerste testdag voor Ferrari was Charles Leclerc op het Yas Marina circuit meteen de snelste. Leclerc zelf blikte tevreden terug en spreekt van een "emotionele dag".

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Daags voordien had teamgenoot Sebastian Vettel tijdens de eerste dag van de tweedaagse bandentest de snelste tijd laten noteren en vandaag was het Charles Leclerc die tijdens zijn eerste dag voor Ferrari de besttijd liet noteren.

Op zich zeggen de testtijden van de bandentest niet zoveel maar voor Charles Leclerc is en blijft het uiteraard een erg bijzondere dag, een daag waarvan hij erg lang gedroomd heeft.

“Uiteraard was het emotioneel,” zei Leclerc na afloop. “Het is immers speciaal om met een Ferrari te rijden en het was een dag waarop ik erg lang gewacht heb, zonder echt zeker te zijn dat het ooit zou gebeuren.”

“Ik ben dan ook erg blij, ook met het werk dat ik verricht heb. We hebben volledig ons programma doorlopen, war erop neerkwam dat we de banden van dit en volgend jaar met elkaar vergeleken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België