Charles Leclerc: “Ferrari gaat nog niet voluit”

01 maart 2019 — Charles Leclerc reed gisteren tijdens de voorlaatste F1-testdag in Barcelona de snelste tijd. De nog steeds maar 21-jarige Leclerc meent echter dat er bij Ferrari nog ruimte is voor verbetering.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Voor Ferrari was het een erg productieve testdag nadat de F1-test op woensdag door de crash van Sebastian Vettel grotendeels verloren ging. Op donderdag slaagde teamgenoot Leclerc erin om heel wat ronden te rijden en de snelste te zijn, al kan het volgens Leclerc nog sneller.

“We gaan overduidelijk niet voluit,” vertelde Charles Leclerc gisteren tegenover de media op het F1-circuit vlakbij Barcelona.

“Er is nog steeds een marge om sneller te gaan. Een beetje zit ook bij mezelf, ik moet nog steeds leren. Ik voel me iedere ronde steeds comfortabeler in de wagen, en ook in de wagen zit nog marge voor verbetering. Het ziet er dan ook goed uit momenteel.”

Na zijn overstap van het Sauber F1 team rijdt Leclerc meteen voor Ferrari. Die overstap verliep vrij vlot en ook wat de wagen betreft zit het dus duidelijk goed. Leclerc heeft bovendien geen klachten wat het ‘gedrag’ van de wagen betreft.

“De wagen voelt comfortabel. Vanaf de eerste dag was de balans van de wagen redelijk goed en dat is ondertussen niet veranderd.”

“Het is een positieve dag, zeker nadat we op woensdag niet veel konden rijden (door de crash van Vettel). We kenden een goede ochtend en het is goed om bovenaan te staan maar eigenlijk betekent dat niets.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België