Charles Leclerc: “Ferrari heeft in Sochi een goede stap vooruit gezet”

28 september 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc finishte de GP van Rusland als zesde en daar was de Monegask meer dan tevreden mee. Volgens Leclerc heeft Ferrari zelfs een duidelijke stap vooruit gezet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik ben zeer tevreden over vandaag,” vertelde Leclerc gisteren tegenover de media na afloop van de race. “We hebben gemaximaliseerd en dat is het belangrijkste. Het is een positief weekend voor ons en dat helpt ons op mentaal vlak.”

“Vergeleken met het begin van het seizoen is het moeilijk om tevreden te zijn met een zesde plaats maar het is wat het is.”

Leclerc startte de race na een teleurstellende kwalificatie als elfde maar de race op zondag maakte veel goed voor de Monegask. Volgens Leclerc had een betere gridpositie bovendien geen beter resultaat op zondag mogelijk gemaakt.

“Na de kwalificatie was ik gefrustreerd maar uiteindelijk denk ik dat we tijdens de race geen beter resultaat zouden kunnen behaald hebben, zelfs mits een betere kwalificatie,” aldus Leclerc.

“Ik ben dan ook tevreden met het weekend. Nu moeten we zien te begrijpen wat we anders gedaan hebben zodat het resultaat in vergelijking met bijvoorbeeld Mugello beter was. Het is een goede stap vooruit die we gezet hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België