Charles Leclerc: “Frustrerend om niet in Q3 te geraken”

06 oktober 2018 — Ondanks het missen van Q3 mag Charles Leclerc morgenvroeg toch van in de top tien starten tijdens de GP van Japan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Meteen na afloop van Q2 kregen we een duidelijk gefrustreerde Charles Leclerc te horen over de boordradio. De Monegask vroeg zich af hoe het kwam dat zijn team de regen niet had zien aankomen. Er werd gereageerd dat iedereen slechts één run had kunnen doen.

Na de frustratie over het missen van een plaatsje bij de eerste tien mag Leclerc door een gridpenalty voor Esteban Ocon toch opschuiven naar de tiende plaats.

“Het is jammer dat we Q3 vandaag niet haalden,” zei Leclerc meteen na afloop van zijn kwalificatie. “We beschikten echter over de nodige snelheid om in Q3 te geraken.”

“Ik maakte een kleine fout tijdens mijn eerste snelle ronde in Q2. Omdat het vervolgens begon te regenen was het niet mogelijk om mijn tijd te verbeteren.”

“Over het algemeen was het echter een positieve dag en we zien dat het potentieel er is om morgen een goed resultaat neer te zetten. Ik kijk er naar uit om opnieuw de baan op te gaan,” besloot Leclerc, die morgen het voordeel heeft om de race aan te vatten op een setje banden naar keuze.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België