logo
 

“Charles Leclerc heeft het bij Ferrari eenvoudiger dan Vettel”

18 mei 2019 — Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard heeft Charles Leclerc het bij Ferrari veel eenvoudiger dan teamgenoot Sebastian Vettel en dat simpelweg omdat de verwachtingen compleet verschillen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari was voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen de grote favoriet en het was ook uitkijken naar de onderlinge strijd tussen Sebastian Vettel en nieuwkomer Charles Leclerc. Ferrari kon de favorietenrol niet waarmaken en is op achtervolgen aangewezen. De onderlinge strijd tussen Vettel en Leclerc kwam er wel.

De druk op de schouders van Sebastian Vettel is enorm terwijl Charles Leclerc resoluut zijn kans gaat wanneer er zich een opportuniteit voordoet. Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard heeft Leclerc het gewoonweg eenvoudiger bij Ferrari omdat hij als nieuwkomer en veelbelovend talent minder druk op zijn schouders heeft dan Vettel.

“Charles doet wat hij moet doen,” aldus Coulthard tegenover ‘Auto Bild’. “Hij wil sneller zijn. Wanneer hij een opening ziet dan duikt hij erin.”

“Sebastian heeft een ander doel: hij moet er voor zorgen dat Ferrari opnieuw over een winnende bolide beschikt. Ze ervaren allebei een ander soort druk.”

“Seb moet winnen, al de rest is niet goed genoeg,” meent Coulthard. “Charles heeft het eenvoudiger. Hij wil gewoon sneller zijn dan Sebastian en bewijzen dat hij een viervoudig F1-kampioen kan verslaan en een geweldig toekomst heeft.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België