“Charles Leclerc heeft twee kwaliteiten die alleen kampioenen hebben”

09 januari 2020 — Volgens Alfa Romeo Racing-teambaas Frédéric Vasseur bezit Charles Leclerc twee kwaliteiten die alleen maar kampioenen bezitten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vasseur was in 2018 de teambaas van Charles Leclerc toen die zijn F1-debuut bij het Sauber F1 team maakte, het huidige Alfa Romeo Racing. Vasseur stak tijdens dat seizoen meermaals de loftrompet af over Leclerc en is ook nu nog steeds een duidelijke fan van Leclerc.

“Het is één van de geweldige karakteristieken van Charles, maar vooral van kampioenen, dat ze zeer veel zelfvertrouwen in de wagen hebben en dat ze soms buitenaardse dingen verwezenlijken omdat ze zo’n ongelooflijk zelfvertrouwen hebben,” aldus Vasseur volgens ‘Motorsport.com’.

“Dit zelfvertrouwen stelt hen in staat om, wanneer ze uit de wagen zijn, zelfkritisch te zijn en henzelf een fout aan te schrijven. Ze weten immers perfect over welk potentieel ze beschikken, ze zijn een kampioen en ze kunnen perfect zeggen dat ze een slechte dag beleefden.”

“Het is alleen een kampioen die zoiets kan zeggen. Op papier zijn ze beter dan anderen, maar hij kan zichzelf de schuld geven,” besloot Vasseur.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België