Charles Leclerc: “Ik negeerde de teamorders omdat ik een kans zag”

12 april 2019 — Charles Leclerc heeft in China uitleg gegeven over waarom hij in Bahrein de teamorders van Ferrari negeerde en Vettel tijdens het begin van de race inhaalde op het rechte stuk.

Na afloop van de GP van Bahrein was er niet alleen veel te doen rondom de technische problemen waarmee Charles Leclerc kampte, de Monegask negeerde ook de teamorders van Ferrari. In China vertelde Leclerc waarom hij de instructies van het team negeerde.

“Zoals ik in Australië getoond heb is het belang van het team extreem belangrijk. In deze specifieke situatie had ik tijdens dat specifieke moment van de race echter een groot voordeel op het vlak van snelheid,” aldus Charles Leclerc.

“Ik had een opportuniteit op het. rechte stuk en ik zag niet in waarom ik moest ‘liften’ en achter hem moest blijven. Ik ging er gewoon voor, het was een veilige inhaalpoging en het ging goed.”

Sebastian Vettel kreeg voor aanvang van het seizoen de nummer 1-status binnen Ferrari maar ziet geen probleem in wat Leclerc deed tijdens de GP van Bahrein.

“Ik denk dat het redelijk duidelijk was dat hij op dat moment in de race veel sneller was,” aldus Vettel.

“Ik kon hem op het volgende rechte stuk eventueel opnieuw voorbij gaan maar ik schatte in dat het ons meer tijd zou kosten. De race was immers nog lang.”

“Zoals ik reeds zei, het was mijn zondag niet. Op dat moment in de race draaide het dan ook niet rondom het ophouden van Charles of het verknoeien van zijn race.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België