Charles Leclerc: “Ik wil geen domme uitspraken doen”

14 april 2019 — Charles Leclerc kende een goede start maar daar stopte ook het mooie verhaal van zijn race vandaag. Leclerc moest immers Vettel voor laten gaan, probeerde Bottas op te houden en maakte vervolgens een ietwat vreemde extra pitstop. Het resulteerde uiteindelijk voor hem in de vijfde plaats.


“Ik kende een goede start en vervolgens was mijn eerste stint wat rommelig,” blikt Leclerc terug op zijn race. “Met Seb moet ik het volledige plaatje eerst zien en daarvoor moet ik met de engineers spreken om de beslissing te begrijpen. Het is sowieso gepasseerd, we moeten vooruit kijken.”

“Het was geen geweldige race voor mij. Over het algemeen was het weekend niet zo sterk als dat ik gewild had. De kwalificatie was oké, maar tijdens de oefensessies reden we niet echt met veel brandstof rond, wat ook niet ideaal was want we gingen de race in zonder enige kennis daarover.”

“Vandaag was dan ook geen sterke dag maar we zullen sterker terugkeren.”

Leclerc werd vervolgens gevraagd of hij voldoende tijd had gekregen alvorens hij van het team te horen kreeg dat hij Vettel moest laten passeren.

“Ik weet het niet. Ik moet eerst naar de data kijken en met de engineers praten om alles te begrijpen. Ik wil geen domme uitspraken doen alvorens ik dat gedaan heb.”

Eveneens opmerkelijk is dat Leclerc tijdens zijn tweede stint enigszins Valtteri Bottas probeerde op te houden. Leclerc zijn eigen race werd daardoor deels gehypothekeerd maar volgens de Monegask was het wel de juiste beslissing voor het team.

“Wanneer ik naar mijn eigen race kijk dan had ik zeker en vast sneller een pitstop moeten maken,” aldus Leclerc. “Wanneer je naar de race van het team kijkt dan denk ik dat het de juiste beslissing was om Bottas en Mercedes op te. houden zodat Seb eventueel kon terugkeren.”

“Het werkte niet, maar het was wel het doel en we hebben het op zijn minst geprobeerd. Nu moeten we vooruit zien te kijken,” besloot Leclerc.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België