logo
 

Charles Leclerc: “Ik zal alles doen om de nummer 1 binnen Ferrari te worden”

05 mei 2019 — Charles Leclerc kreeg tot dusver dit seizoen al wat tegenslag te verwerken. Daarnaast zijn er uiteraard ook de teamorders die hij al moest ondergaan. Leclerc beseft dat er een hiërarchie binnen Ferrari is, al wil hij wel alles in het werk stellen om die te wijzigen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik moet op het racecircuit tonen waartoe ik in staat ben en hopelijk zal de situatie dan op een dag veranderen,” aldus Charles Leclerc tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

Volgens Leclerc is het logisch dat er onderling tussen Vettel en hemzelf een soort van strijd is. De eerste rijder die je immers moet zien te verslaan is je teamgenoot.

Daarnaast is het zo dat Ferrari al teamorders uitvaardigde en Vettel voorlopig nog steeds duidelijk als de nummer 1 binnen het team ziet. Leclerc zelf gaat met die situatie rustig om, al wil hij uiteraard zelf alles in het werk stellen om de nummer 1-status binnen het team te krijgen.

“Net zoals iedere rijder wil ik de snelste zijn. Tot dusver begrijp ik iedere beslissing, zelfs al is het als rijder soms moeilijk om te aanvaarden,” aldus Leclerc.

“Ik heb een viervoudig wereldkampioen naast mij als teamgenoot die aan zijn vijfde seizoen bij Ferrari bezig is. Ik begrijp dan ook dat er momenteel een bepaalde hiërarchie is. Ik zal er echter alles aan doen om dat te veranderen,” besloot Leclerc.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië