Charles Leclerc in de wolken met vierde plaats op de grid: “Dit was een geweldig rondje”

06 december 2020 — Leclerc toonde tijdens de kwalificaties voor de GP van Sakhir dat hij uit het juiste hout gesneden is en liet er de vierde tijd optekenen.

Geschreven door Tom Schots
Ondanks het feit dat Charles Leclerc maar een enkele snelle ronde kon afwerken in Q3 was dat toch genoeg voor een vierde plaats op de startgrid voor de race. De Monegask stond een tijdje op de tweede plaats achter Verstappen maar uiteindelijk wisten de twee Mercedessen toch nog de eerste rij voor hun rekening te nemen.

“Ik ben zo blij omdat het een soort van gok was om aan het begin van de sessie naar buiten te gaan en nadien binnen te blijven,” zei Leclerc.

“Maar om eerlijk te zijn, er waren verschillende redenen waarom ik vroeg naar buiten wilde: voor het verkeer omdat ik verwachtte dat het een puinhoop zou zijn aan het einde van de run, en ook om niet te lang te wachten om weer de baan op te gaan. Ik had een duidelijk idee van wat ik in de auto wilde doen en het lukte me om alles te doen in mijn rondje, dus ik ben erg blij om morgen vanaf de vierde plaats te starten.”

Het goede resultaat van Leclerc is des te opmerkelijker omdat hij de hele tweede oefensessie door technische problemen aan zich voorbije had moeten laten gaan. Daarom zal de race sowieso een verrassing worden omdat hij geen long runs heeft kunnen simuleren.

“Jammer genoeg heb ik door het missen van de tweede oefensessie geen enkele ‘race run’ uitgevoerd, het zal dus een beetje een stap in het onbekende worden,” zei Leclerc. “Maar ik zal alles geven en kijken waar we uitkomen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België