“Charles Leclerc lijkt enorm op Fernando Alonso”

10 januari 2019 — Volgens Massimo Rivola, het voormalig hoofd van de Ferrrari Driver Academy, lijkt Charles Leclerc op het vlak van gedrevenheid en talent enorm op Fernando Alonso.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Charles Leclerc zal tijdens zijn tweede seizoen in de Formule 1 meteen voor Ferrari mogen rijden. Daar zal hij samen met Sebastian Vettel het rijdersduo vormen. Massimo Rivola hoopt dat Leclerc komend seizoen bij Ferrari dezelfde kansen krijgt als Vettel.

“Ik geloof en hoop ook dat Ferrari beide rijders dezelfde kansen geeft en dat vervolgens de beste zal winnen,” vertelde Massimo Rivola tegen ‘La Gazzetta dello Sport’.  “Je mag er echter zeker van zijn dat hij meteen gaat proberen winnen.”

Massimo Rivola vergeleek Leclerc en zijn talent met Fernando Alonso en Sebastian Vettel, twee rijders waarmee hij ooit samenwerkte.

“Ik had de gelegenheid om met Sebastian samen te werken toen hij debuteerde bij Toro Rosso en met Alonso tijdens zijn debuut in een Minardi,” aldus Rivola.

“Fernando heeft dezelfde vastberadenheid en agressiviteit tijdens de kwalificatie, hij beschikt over hetzelfde vermogen om altijd geweldige resultaten te tonen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België