logo
 

Charles Leclerc na dramatische kwalificatie: “Ik zal een crash moeten riskeren”

25 mei 2019 — Enorme ontgoocheling, dat viel er tijdens de kwalificatie af te lezen van Charles Leclerc zijn gezicht. De Monegask sneuvelde tijdens de kwalificatie voor zijn thuisrace immers al in Q1.

Dit bericht bekijken op Instagram

“We have some work to do before returning to the track tomorrow. Our competitors are strong and we have to push to close the gap in qualifying. We will give it everything and I can’t wait to be back in the car.” #Charles16 @charles_leclerc #SF90 #essereFerrari ߔ´ #MonacoGP ߇Ұ߇¨

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Leclerc strandde met een zestiende tijd en was dan ook zichtbaar gefrustreerd en ontgoocheld tegelijkertijd. Maar hoe kon het zo fout gaan tijdens de kwalificatie?

“Ik vroeg het team of ze zeker waren, ze vertelden me dat ze dachten van wel. Ik zei dat we dan opnieuw naar buiten moesten gaan,” aldus Leclerc na afloop van de kwalificatie tegenover ‘Sky F1’.

“Ik heb momenteel nog geen verklaring, maar het is enorm ontgoochelend en moeilijk om te ondergaan.”

Eerder tijdens de kwalificatie was er een opmerkelijk moment met de weegbrug waarbij Leclerc gesommeerd werd om zich te laten weten maar de weegbrug gepasseerd was. Het team duwde Leclerc terug naar de weegbrug maar volgens Leclerc moeten we daarin geen oorzaak zien voor zijn vroegtijdige exit.

“We hadden voldoende tijd om opnieuw buiten te gaan,” aldus Leclerc. “De weegbrug vormde geen probleem, we hadden voldoende brandstof om opnieuw buiten te gaan en ook de banden wisselen zou nog gelukt zijn. Ik heb verklaringen nodig, momenteel weet ik het zo niet.”

Leclerc blijft echter vastberaden en wil tijdens de race nog proberen om enigszins de situatie recht te trekken.Leclerc wil zelfs een eventuele crash riskeren.

“Hetz al een beetje een loterij worden, indien het droog blijft dan zal het een saaie race worden”, aldus Leclerc.

“Ik denk dat ik veel risico zal moeten nemen, zelfs een crash zal ik moeten riskeren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België