Charles Leclerc na snelste tijd: “Geen tijd om emotioneel te zijn”

20 februari 2019 — Charles Leclerc blikt tevreden terug op zijn eerste testdag voor Ferrari. De 21-jarige Monegask reed de snelste tijd en had een goed gevoel in de wagen.


“Ik ben zeer tevreden met hoe vandaag is verlopen,” zei Leclerc nadat hij op dinsdag de snelste tijd had gereden.

“Ondanks enkele rode vlag-situaties die de testdag verstoorden hebben we ons programma kunnen afwerken en 157 ronden kunnen rijden. Daarmee hebben we veel bruikbare data verzameld.”

“Ik voelde me meteen erg comfortabel in de SF90 en ik moet zeggen dat ik er echt van heb genoten.”

Tijdens de presentatie van de nieuwe Ferrari F1-bolide sprak de 21-jarige Monegask nog over een erg emotionele dag. Gisteren verschoof de focus echter meteen naar de testwerkzaamheden en was er weinig tijd voor emoties.

“Emoties zijn er altijd wanneer je in een Ferrari stapt. Vandaag zette ik die echter aan de kant omdat ik een job te doen had voor het team,” aldus Leclerc.

Voor Ferrari zijn de F1-tests goed begonnen met tijdens de eerste twee testdagen twee besttijden, veel kilometers en geen noemenswaardige problemen. Ook Leclerc beseft dat dit een droomscenario is.

“Laat ons hopen dat het de komende dagen zo verder gaat. Het is immers belangrijk om zoveel mogelijk te halen uit de weinige testmogelijkheden die we krijgen.“

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image