Charles Leclerc niet geobsedeerd door eerste F1-overwinning

26 april 2019 — Na zijn debuut vorig jaar in de Formule 1 rijdt Charles Leclerc dit jaar voor Ferrari. De verwachtingen zijn hooggespannen en Leclerc toonde al meermaals dat hij een uitdager is van teamgenoot Vettel. Volgens Leclerc is het dan ook eerder een kwestie van tijd alvorens hij zijn eerste F1-overwinning behaalt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Charles Leclerc greep in Bahrein naast zijn allereerste overwinning in de Formule 1 door een probleem met de motor van zijn Ferrari F1-bolide. Ternauwernood behaalde Leclerc nog wel zijn eerste podiumplaats in de Formule 1, al was dat maar een magere troost.

Leclerc zelf laat zich door die tegenvaller niet ontmoedigen en probeert zo goed mogelijk verder te bouwen aan zijn F1-carrière bij Ferrari.

“Het is zeker geen obsessie,” aldus Leclerc op donderdag in Baku. “Mijn obsessie momenteel is om mijn job in de wagen zo goed mogelijk te doen en proberen om het volledige potentieel uit de wagen te halen. Ik ben er zeker van dat de resultaten vervolgens zullen komen.”

“Uiteraard ben ik redelijk ongeduldig om mijn eerste overwinning te behalen, ik zal er hard voor werken.”

Zijn eerste overwinning in de Formule 1, en dat uiteraard samen met Ferrari, is echter geen obsessie voor de Monegask.

“Ik ben niet geobsedeerd erdoor en ik denk ook niet dat het een goede manier zou zijn om een raceweekend te benaderen door alleen maar aan de overwinning te denken,” aldus Leclerc. “Ik ben geobsedeerd door het zoveel mogelijk performance uit de wagen halen.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België