“Charles Leclerc ontwikkelt zich zoals Michael Schumacher tot een echte leider”

10 december 2020 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto ontpopt Charles Leclerc zich tot een echte leider zoals ook Michael Schumacher dat destijds was bij de Scuderia.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Vorig jaar kende Charles Leclerc zijn grote doorbraak bij Ferrari toen hij achtereenvolgens de GP’s van België en Italië op zijn naam wist te schrijven. Vooral de overwinning op Monza leverde hem een heldenstatus op bij de tifosi.

Helaas vergaat het Ferrari dit jaar minder goed en is het voor de jonge Monegask veel moeilijker om zich in de kijker te rijden. Teambaas Binotto ziet zijn poulain in de toekomst evolueren naar een rol zoals Michael Schumacher, namelijk die van een echte leider. Dat vertelt hij in de podcast ‘Beyond The Grid.’

“Ik vergelijk het dikwijls. Er zijn overeenkomsten, zonder enige twijfel,” aldus Binotto. “De periode tussen 1995 en 2000 was voor Ferrari ook een periode waarin ze investeerden. Net zoals we dat nu aan het doen zijn, investeren in technologie maar ook in mensen. Jonge mensen en jonge engineers.”

“Als ik naar het Ferrari van de laatste jaren kijk zie ik dat we heel wat jonge engineers hebben aangetrokken, die nu onze fundamenten aan het worden zijn.”

“Destijds was er ook een leider in de persoon van Michael. Ik denk dat we vandaag Charles hebben. Hij is duidelijk nog niet zo ervaren als Michael omdat hij nog geen wereldkampioen is, dat was Michael wel.”

“Charles is ook een heel stuk jonger dan Michael in die tijd. Hij moet zich mee ontwikkelen met het team. Het succes van Ferrari in de toekomst zal op de een of andere manier afhangen van hoe hij zich als leider zal ontwikkelen.”

“Volgens mij was Michael al een leider, Charles is zich nog aan het ontwikkelen en hij doet dat goed.”

Ook Mattia Binotto kan niet ontkennen dat Ferrari een rampseizoen doormaakt maar hij kan afleiden dat Leclerc progressie geboekt heeft uit het feit dat hij al vijfenzestig punten meer wist te sprokkelen dan zijn teamgenoot, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

“Dit jaar reed hij nog beter dan vorig jaar,” gaat Binotto verder. “Ik denk dat hij met een moeilijke wagen zoals hij dit jaar heeft, sterk is geweest, constant, hij is in staat geweest om zich aan te passen aan de verschillende circuits. Hij heeft geprobeerd om het maximum aan potentieel uit de wagen te halen.”

“Als rijder heeft hij zich hard ontwikkeld,” zei de Zwitserse ingenieur. “Ik denk dat hij sterker is, vergeleken met wat hij was. Dat is ervaring, maar niet alleen als rijder, maar ik denk dat hij als mens groeit.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België