Charles Leclerc: “P4 tijdens kwalificatie komt als een verrassing”

10 oktober 2020 — Tijdens de kwalificatie voor de GP van de Eifel slaagde Charles Leclerc erin om de vierde tijd neer te zetten en dat was voor de Monegask een aangename verrassing.

“Ik weet het niet echt, ik ben redelijk verrast, ik had verwacht dat we in deze weersomstandigheden problemen zouden ondervinden,” vertelde een tevreden Leclerc na afloop.

“Van in het begin van het seizoen ondervinden we problemen om de banden goed te laten functioneren wanneer het koud is maar nu verliep alles erg goed.”

“Ik ben zeer, zeer blij met mijn laatste ronde. Ik slaagde erin om alles goed voor elkaar te krijgen tijdens mijn rondje en de vierde plaats is geweldig.”

Ferrari introduceerde op de Nürburgring opnieuw enkele kleine updates. Volgens Leclerc zorgen die niet voor een grote sprong vooruit op het vlak van performance maar alle beetjes helpen uiteraard.

“Er zitten uiteraard enkele upgrades op de wagen deze week en ze werkten goed,” aldus Leclerc. “We proberen geen upgrade te vinden die een enorme verbetering is wat de rondetijden betreft maar het zijn gewoon ieder raceweekend kleine verschillen en dat verloopt nu goed.”

“Iedere keer dat we nu iets meebrengen voor op de wagen werkt het, dat was vroeger niet het geval. Dit is erg belangrijk en helpt ons verder te bouwen op een solide basis voor de wagen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België