Charles Leclerc: ‘Senna is mijn enige idool”

19 januari 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft tijdens de “Autosport International Show” laten weten dat Ayrton Senna de enige F1-rijder is waar hij echt naar opkijkt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) op

De jonge Monegask moest niet lang nadenken toen een fan hem vroeg naar welke F1-rijder hij opkeek, het antwoord luidde volmondig Ayrton Senna.

Hij laat weten dat Senna zijn idool is sinds zijn kindertijd en dat is opvallend als je weet dat Leclerc de Braziliaanse grootmeester nooit bewust heeft meegemaakt.

“Hij is het enige idool waar ik echt naar opkijk hoewel ik hem nooit gekend heb,” aldus Leclerc. “Hij was een persoon die me altijd heeft geïnspireerd. Dus als ik een rijder zou moeten kiezen, zou dat hem zijn.”

Niet alleen het talent van Senna maakte indruk op Leclerc maar ook zijn werkethiek, de manier waarop hij begeesterd was door de sport.

“Hij vertrouwde niet op zijn talent. Ik probeer zijn werkmentaliteit te evenaren.”

Maar Leclerc kijkt niet alleen op naar de helden uit het verleden want als hem de vraag gesteld wordt welke rijders uit de geschiedenis van de Formule 1 hij zou uitnodigen voor een etentje antwoordt hij Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en James Hunt.

“Pierre is een zeer goede vriend van mij, en Daniel ook,” legt hij zijn keuze uit en voegt eraan toe: “En mogelijk James Hunt. Ik denk dat dat een erg grappige kerel was, dus ik had hem graag wat beter willen leren kennen.”

James Hunt werd in het jaar 1976 wereldkampioen na een legendarisch seizoen waarin Niki Lauda bijna de dood vond op de Nürburgring. Hij overleed in 1993 ten gevolge van een hartaanval.

Geschreven door Tom Schots

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België